Nieuwste Shimano Dura-Ace groepset R9200

Het heeft eventjes geduurd maar de nieuwste Shimano Dura-Ace groepset is eindelijk hier. De Dura-Ace R9200, veruit de allerbeste fietsgroep omdat deze qua kwaliteit, materialen, ingebrachte kennis en afwerking perfect is en subliem draadloos werkt.  Vol van innovaties en nieuwigheden. De vernieuwingen hebben zich voornamelijk op 5 ‘kernpunten’ gefocust. Kort samengevat heeft Shimano de Di2 systemen, de interface, de aandrijflijn, de remmen en de wielen een make-over gegeven.

9200 VS 9100:

 • 9200 is geheel draadloos
 • 9200 schakelt sneller, nauwkeuriger en nog iets soepeler
 • Alle onderdelen van de 9200 groep zijn ge-upgrade
 • Ook zijn er nieuwe 9200 wielen
 • Met vermogen is mogelijk

 

Eigenschappen van de R9200

 • Sneller schakelen met draadloze Di2
 • Langere levensduur van de batterijen, met een enkele laadbeurt kun je ongeveer 1000 km fietsen
 • De nieuwe Dura-Ace versnellingen zijn bijna volledig naar eigen wens aan te passen. Met de e-Tube app van Shimano kun je ieder knopje van het systeem instellen zoals je prettig vindt.
 • Verbeterde ergonomie, Shimano heeft ook een aantal aanpassingen gedaan aan de ergonomie van de schijters. Hierdoor zit je comfortabeler op de fiets en wordt het makkelijker om te schakelen. Op het stuur is het contactoppervlak 4.6 millimeter langer geworden, hierdoor kun je makkelijker grip houden op de schifter.
 • In de aandrijflijn vinden we de meest opvallende verandering aan de groepen. Bij de cassettes is er een tandwiel bij gekomen waardoor je nu beschikt over 2 x 12 versnellingen.
 • Nieuwe vertandingen voor Shimano 12-speed cassettes, de Dura-Ace is voorzien van een andere vertanding.  Shimano heeft ervoor gekozen om het kleinste tandwiel ‘gewoon’ op 11 tandjes te laten. Hierdoor past de cassette op je oude wielset en hoef je niet een andere body hierop te plaatsen. Wat wel is veranderd is de verstanding tussen versnelling 6,7 en 8. Tussen deze versnellingen heb je namelijk nog maar een tandje verschil zitten (11-28 Dura-Ace) . Je hebt daardoor altijd precies de goede weerstand te pakken.
 • Nieuwe kettingbladen, een 54/40 T Crankstel.
 • Verbeterde derailleurs betekent sneller schakelen
 • Verbeterde remsystemen, meer bewegingsruimte voor de remhendels

De volledig nieuwe groep kost: